Riscurile igienei orale fara anestezie
iunie 24, 2017Ca proprietar de animale de companie,va ganditi la ceea ce e mai bine pentru animalul dvs. si doriti sa faceti cea mai buna alegere. Atunci când alegeți metoda de îngrijire dentară a animalului dvs. de companie, asigurați-vă că ati aflat cat mai multe despre igiena cavitatii bucale si beneficiile sale pe termen lung, pentru sanatatea animalului.
La ce vă puteți aștepta de la un detartraj profilactic?
Trebuie să vă așteptați ca medicul veterinar sa vă “educe” și sa vă permita să puneti întrebări despre sanatatea cavitatii bucale, a animalului dvs.
Un detartraj / curățare dentară , începe întotdeauna cu un examen inițial al cavitatii bucale al câinelui/ pisicii dvs. de către un medic veterinar sau de un medic stomatolog veterinar. Acest lucru permite medicului veterinar nu numai sa isi faca o idee generală despre starea de intretinere a cavitatii bucale a pacientului, dar vă oferă posibilitatea de a pune întrebări și de a obține sfaturi pentru îngrijirea la domiciliu a companionului dvs.
Sunt recomandate analizele de sange, biochimie si hematologie, pentru a analiza si identifica orice problema potențiala pe care o poate avea, pentru a determina daca animalul este suficient de sănătos pentru a suporta o anestezie.
Anestezia, este ceea ce îngrijorează de multe ori proprietarii animalelor de companie, cu toate acestea, în conformitate cu protocoalele corespunzătoare, anestezia este foarte sigura. Noi încurajăm proprietarii animalelor de companie să discute cu medicului veterinar despre protocolul de anestezie si sa ceara parerea acestuia.
Detartrajul profilactic cuprinde următoarele :
- Un examen complet al cavitatii bucale și radiografii (RX) pentru a identifica orice probleme de sub linia gingivala. Cele mai frecvente afectiuni care ar putea fi identificate cu radiografiie sunt: dinti fracturatii sau rupti, bola parodontala, dinți nevitali si abcese.
- O curățare completă sub linia gingivala, unde boala parodontală apare. Ar fi imposibil de curățat aceasta zona cu un animal treaz, acesta este locul în care boala incepe coexistand cu bacteriile de sub țesutul gingival.
- Detartrajul, perierea si polisarea coroanei sau a partii vizibile a dintilora câinelui sau pisicii dvs. Detartrajul se face cu un aparat cu ultrasunete , cu o ansa corespunzatoare si reprezinta curățarea dintelui pentru a indeparta placa bacteriana si tartru. La sfârșit, dinții sunt lustruiti lăsând o suprafață complet netedă a dintelui, care impiedica placa si bacteriile sa adere la suprafata acestuia.
Dupa detartraj, pe suprafata giingiilor este aplicat un gel care restructureaza gingia
!! Detartrajul se face fara ca pacientul sa simta durere sau disconfort!!!
Dupa terminarea interventiei, pacientul este trezit si poate merge acasa. Medicul veterinar vă da un raport complet al constatărilor, precum și orice recomandări pentru îngrijirea la domiciliu, care sunt obligatorii spre a fi respectate.